Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  •  2 თავი ხახვი
  •  500 გრ უცხიმო მოხარშული ძეხვი
  • 1 ქილა მჟავე კიტრი
  • ზეთი
  • შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით

მომზადება:

ხახვი დაჭერით გრძლად. დააყარეთ მარილი და დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში დადგით, რომ სიმწარე გაუვიდეს. დაჭერით ძეხვი და მჟავე კიტრი თხელ, წვრილ ზოლებად, აურიეთ ერთმანეთში და დაუმატეთ ხახვი. მჟავე კიტრის წვენში გახსნით ზეთი, მარილი, პილპილი და კარგად აურიეთ დაჭრილ პროდუქტებში. მომზადებული სალათა მაგიდაზე მიიტანეთ გამზადებიდან დაახლოებით ორი საათის შემდეგ, რომ გემო კარგად გაუჯდეს.