Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 200 გრ პომიდორი
  • 300 გრ სოკო
  • 2 ს.კ ზეთი
  • ოხრახუში
  • მარილი,პილპილი-გემოვნებით
  •  მწვანე ხახვი -1 კონა
  • 1 კბილი ნიორი
  • 1 თავი წითელი ხახვი                    

                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                                   მომზადება: 

დაჭერით სოკო, ხახვი, მწვანე ხახვი, ნიორი და პამიდორი.
ტაფაში გააცხელეთ ზეთი, მოშუშეთ ხახვი და ნიორი. შემდეგ დაამატეთ სოკო და შუშეთ რამდენიმე წუთი. შემდეგ დაამატეთ პამიდორი. შუშეთ კიდევ რამდენიმე წუთი, მაღალ ცეცხლზე, ისე რომ ზედმეტი სიტხე აორთქლდეს და კერძი ძალიან წვნიანი არ იყოს.
დაამატეთ მარილი, პილპილი და დაწრილი ოხრახუში.