10 წუთი. 15 წუთი.
შემადგენლობა:
- 2 ჭიქა ლობიო
- 15 ც ნიგოზი
- 40 გრ პური
- 3 კბილი ნიორი
- ნახევარი ჭიქა ზეთი
- 1 ს.კ ღვინიზ ძმარი
- მარილი,პილპილი-გემოვნებით
- 4-5 ღერი ოხრახუში, ქინძი
მომზადება:
ლობიო მოვხარშოთ 2 ლიტრ წყალში, გადავუროთ და მოვასხათ ნიგვზის სოუსი, რომელიც ასე მზადდება:
ნიგოზი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქნაში. პური წინასწარ ჩავალბოთ წყალში, გავწუროთ, დავფშვნათ, შევურიოთ
ნიგოზს და ერთმანეში კარგად ავურიოთ. ნელ ნელა შევურიოთ ზეთი,როცა მიღებული მასა არაჟნის სისქის
იქნება,მოვასხათ ძმარი და შევაზავოთ მარილით.