Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

გთავაზობთ იტალიური სალათის რეცეპტს! 

შემადგენლობა:

  •  125 გ მოხარშული კარტოფილი
  • 100 გრ მოხარშული სტაფილო
  • 125 გრ ვაშლი
  • 12 5 გ ცივად მომზადებული ხორცი ან მოხარშული შაშხი
  • 125 გრ მჟავე კიტრი
  • 2 ანჩოუსის ფილე
  • 1 ხახვი
  • 1 ს.კ დაჭრილი ახალი ოხრახუში
  • 1 ჩ.კ დაჭრილი კამა
  • 1 ჩ.კ დაჭრილი ნიორი
  • 1 კვერცხის გული
  • 1 ს.კ ძმარი
  •  1 ჩ.კ მდოგვი
  • 100 მლ ზეთი
  • 2 ს.კ იოგურტი
  • მარილი

მომზადება:

კარტოფილი და სტაფილო დაჭერით რგოლებად. ვაშლი გაფქვენით და ამოაჭერით გულები, შემდეგ დაჭერით

თხელ ნაჭრებად. ასევე დაჭერით მჟავე კიტრი და ხორცი. დაჭერით ანჩოუსის ფილე, წვრილად დაჭერით

ხახვი.

მაიონეზის მოსამზადებლად: გამოიყენეთ მიქსერი, ათქვიფეთ კვერცხის გული, ძმარი, მდოგვი და მარილი

სოუსის სისქემდე. თანდათან დაუმატეთ 2 ს.კ ზეთი და ეს ყველაფერი შეურიეთ კვერცხის მასას. დაამატეთ

იოგურტი.

დიდ თასში აურიეთ სალათის ინგრედიენტები, დაამატეთ მაიონეზი,შეურიეთ ხორცი, ბოსტნეული და

მწვაილი. შეაზავეთ მარილით და ძმრით. მორთეთ პომიდვრით, კიტრის მწნილით და მაგრად მოხარშული

კვერცხით.