Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 3 ც ბადრიჯანი
  • 350 გრ ყველი
  • 5 ც კვერცხი
  • 1 კონა ოხრახუში
  • 250 გრ საფანელი
  • 1.5 ჭიქა ზეთი
  • მარილი-გემოვნებით

მომზადება:

ბადრიჯანს მოვაჭრათ ბოლოები, გავრეცხოთ, დავჭრათ გრძლად, მოვაყაროთ მარილი და

გავაჩეროთ ნახევარი საათი. ტაფაში გავაცხელოთ ზეთი, ჩავაწყოთ გაწურული ბადრიჯნები

და შევაწვათ ორივე მხრიდან. ცალკე ჯამში გავხეხოთ ყველი, ჩავახალოთ 1 კვერცხი.

მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და ავურიოთ. გაციებულ ბადრიჯანს დავადოთ ყველის

გულსართი, დავაფაროთ ზემოდან მეორე ნაჭერი, ხელით ოდნავ დავაწვეთ, რომ ერთმანეთს

მიეკრას. ამოვავლოთ ყველიანი ბადრიჯნები 2 ც ათქვეფილ კვერცხში,. საფანელში და შევწვათ

ზეთში ორივე მხრიდან.