Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

მასალა:

  • ბადრიჯანი – 500გრ
  • ფქვილი – 20 გრ
  • წიწმატი – 40გრ
  • პომიდორი – 150 გრ
  • პილპილი – ¼ ჩ/კ
  • მაიონეზი – 80გრ
  • ზეთი – 60 მლ
  • მწვანე ხახვი – 40გრ
  • ოხრახუში – 30 გრ
  • წითელი წიწაკა ტკბილი (პაპრიკა )- 1 ცალი
  • მარილი
  • ნივრის კბილ – 2ცალი
  • კამა – 10გრ

მომზადება:

ბადრიჯანი გავასუფთაოთ და დავჭრათ 1 სმ სისქის რგოლებად. დაჭრილი ბადრიჯანი ამოვავლოთ ფქვლში და შევწვათ ზეთში, შემწვარი ბადრიჯანი გადავდოთ გვერდით და გავამზადოთ გულსართი წვრილად დავჭრათ მწვანე ხახვი, წიწმატი, სალათი, წიწაკა, ოხრახუში. პომიდორი დავჭრათ კუბიკებად. შევბრაწოთ ზეთში მწვანე ხახვი, დავუმატოთ წიწმატი, სალათი, წიწაკა, ოხრახუში და პომიდორი.  ბოსტნეული სნარევი ცოტათი შევბრაწოთ, მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა; ავურიოთ მაიონეზი და დასრესილი ნიორი ერთმანეთში და წავუსვათ ბადრიჯანს ზემოდან, ხოლო ამის ზემოდან მოვათავსოთ ჩაის კოვზით ბოსტნეულის გულსართი. ეს სალათი სუფრასთან მივიტანოთ გრილად და ოხრახუშმოყრილი.