Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 1 კგ ფარგა
  •  200 გ ორაგულის ფილე
  • 1 კვერცხი
  • 2 ს.კ კარაქი
  • 12-15 ც ზეთისხილი წიწაკის შიგთავსით
  • 1 კონა ოხრახუში
  • 1 ლიმონი
  • დაფნის ფოთოლი
  • დაფქული წიწაკა
  • პილპილის მარცვლები
  • მარილი

მომზადება:

  1. ფარგა გაასუფთავეთ, მოაყარეთ პილპილი და მარილი. თავისა და ფხებისგან მოხარშეთ ბულიონი.
  2. ორაგულის ფილე გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, შეაზილეთ კვერცხი, კარაქი და 2 ს.კ ბულიონი. მოაყარეთ მარილი და დაფქული წითელი წიწაკა.
  3. ფარგის ფილეს ერთ ნახევარზე თანაბრად გაანაწილეთ დაჭრილი ოხრახუშის  დ ორაგულიანი მასის ნახევარი, შუაში სიგრძეზე ჩაალაგეთ ზეთისხილი და ზემოდან ისევ გააანწილეთ დარჩენილი ორაგულიანი მასაა და ოხრახუში. დააფარეთ ფილეს მეორე ნახევარი, სეკარით ძაფით და გადაახვიეთ მარლაში.
  4. მომზადებულ თევზს დაასხით თბილი ბულიონი, წამოადუღეთ, დაუამტეთ პილპილის მარცვლები, დაფნის ფოთოლი, მარილი და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 45 წთ.
  5. სუფრასთან მიტანის წინ დაჭერით , მოახით ლიმონის წვენი და მორთეთ მწვანილით.