Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

ეს სალათა ძალიან არომატულია.

შემადგენლობა:

  •  1 კამის ბოლქვი
  • 1 წითელი წიწაკა
  • 1-2 ყაბაყი
  • 3 პატარა თეთრი ხახვი
  • 6 კივი
  • 1 ს.კ ნიგვზის ზეთი
  • 1 ს.კ ლიმონის წვენი
  • 2 ს.კ ბრენდი
  • 1 .კ თაფლი
  •  დაფქული დარიჩინი
  • 4 ს.კ არაჟანი
  • მარილი

მომზადება:

გარეცხეთ კამის ფესვები, გააშრეთ და წვრილად დაჭრით. შემდეგ  გარეცხეთ და დაჭერით ბოლქვი.

შიუაზე გაჭერით წიწაკა, ამოიღეთ გული ,თესლები, გარეცხეთ და დაჭერით წვრილ ზოლებად. გარეცხეთ და

თხელ ნაჭრებად დაჭერით ყაბაყო. გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით ხახვი. გაფცქვენით და თხლად

დაჭერით 4 კივი. ინგრედიენტები მოათავსეთ სასალათეში ან ინდივიდუალურ სალათის თეფშებზე.

სოუსის გასაკეთებლად: გაფცქვენით დარჩენილი 2 ცალი კივი, დაჭერით, რბილობი დასრისეთ. ერთმანეთში

აურიეთ ზეთი, ლიმონის წვენი, ბრენდი, თაფლი და დარიჩინი. დაამატეთ კივის რბილობი, კვერცხის

გული და არაჟანი. შეაზავეთ მარილით და ჩაუშვით სალათა სოუსში.