Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

მომზადება:

პირველ ყოვლისა კარგად უნდა გავხეხოთ კომბოსტოს დასამჟავებელი ჭურჭელი. მთელი თავი კომბოსტოები დავჭრათ ოთხ-ოთხად, ამოვავლოთ მდუღარეში, კარგად გავაცივოთ და შემდეგ ჩავაწყოთ დიდ ქილებში ან კასრში. ცივ წყალში გავხსნათ  მარილი შემდეგი პროპორციით: 10 კილო გრამ კომბოსტოზე 500-600 გრამი მარილი. რამდენიმე ცალი წითელი პილპილი, ნიორი, დაფნის ფოთოლი, ცერეცო და მუხის ან ალუბლის ფოთოლი მოვხარშოთ და დავასხათ კასრში თუ ქილაში მჭიდროდ ჩაწობილ კომბოსტოს. ეს იქნება თეთრად დაჟავებული კომბოსტო. თიუ გვინდა კომბოსტოს მწნილი წითელი იყვეს, თან ჩავაყაროთ წითელი ჭარხლის ნაჭრები.