Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 2-3 ქათმის ფილე
  • 2 კონა სალათის ფოთოლი
  • 2 ნაჭერი თეთრი პური
  • 3-4 კბილი ნიორი
  • 1 ც ლიმონი
  • 1 ჩ.კ გამშრალი რეჰანი
  • 3 ც კვერცხი
  • 150 გრ გახეხილი პარმეზანი
  • 3 ს.კ ზეითუნის ზეთი
  • მარილი

მომზადება:

ქათმის ხორცი მოხარშეთ და თხელ ნაჭღებად დაჭერით. პური დაჭერით ლუკმებად. აურიეთ დაჭყლეტილი

ნიორი, რეჰანი და შებრაწეთ ზეთში.  სალათის ფოთლები ხელით დააქუცმაცეთ. . კვერცხი 1-2 წუთით

მოათავსეთ მდუღარე წყალში,შემდეგ კი ზეითუნის ზეთთან ერთად ბლენდერში ათქვიფეთ.

.ლაგარს ან სასალათეს წაუსვით ზეთი, გაჭრილი ლიმონი და ზედ მოათავსეთ სალათის ფოთლები,

ქათმის ხორცი, გახეხილი ყველი და მომზადებული კრუტონები.ფენებს შიგადაშიგ  მოაყარეთ

გახეხილი ყველი,ზემოდან მოასხით მომზადებული სოუსი.