Xatia Chichinadze

მარტივად მოსამზადებელი ყავის ლიქიორის რეცეპტი ჩვენგან! 

 

შემადგენლობა:

  •  0.5 ლ სპირტი ( ან მაგაირ არაყი 4 ჩ.ჭ )
  • 0.5 ლ მოხარშული ყავა
  • 1 ლიტრი სიროფი

მომზადება:

ნახევარ ლიტრ წყალში გავხსნათ 5 ჩ.კ ( თუ ხსნადი ყავაა), ან 7 ჩ.კ დაფქული ყავა და მოვხარშოთ.

ცალკე მოვხარშოთ შაქრის სიროფი, რისთვისაც 1 ნაწილ წყალზე უნდა ავიღოთ 1,5 ნაწილი შაქარი, ვადუღოთ 15-20 წუთი, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ.

სპირტს ჯერ დაემატება მოხარშული ყავა, შემდეგ სიროფი. სასურველია, დავამატოთ კიდევ 5-6 წვეთი რომის ესენცია და 50 გრ კონიაკი.