შემადგენლობა:
- 230 გ ფქვილი
- 2 ს.კ სახამებელი
- 125 გ ცივი კარაქი
- 75 გ შაქარი
ხაჭოიანი შიგთავსისთვის:
- 3 კვერცხი
- 500 გ უცხიმო ხაჭო
- 125 გ შაქარი
- 2 პაკეტი შაქარინი ვანილი
- 1 პაკეტი ვანი;ოს პუდინგის ფხვნილი
- ½ ლიმონის ცედრა და წვენი
- 65 მლ ზეთი, 3/8 ლ რძე
მომზადება:
- ცომისთვის საჭირო ინგრედიენტები სწრაფად მოზილეთ და გააბრტყელეთ. მოათავსეთ ცომი ფორმაში და გაუკეთეთ ფორმის სიმაღლის გვერდები. დადგით გრილ ადგილას 30 წთ.
- გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილა დადგით გლირ ადგილას. კვერცხის გული, ხაჭო , შაქარი(2 ს.კ გადაინახეთ), შაქრიანი ვანილი, პუდინგის ფხვნილი, ლიმონის ცდრა და წვენი ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მირაბამდე. ნელ-ნელა დაუმატეთ ზეთი და რძე.
- ხაჭოიაანი მასა თანაბრად გაანაწილეთ ცომზე. აცხვეთ 1 სთ. ხის წკირზე შეამოწმეთ, გამოცხვა თუ არა.
- კვერცხის ცილა და 2 ს.კ შაქარი ათქვიფეთ გამაგრებამდე. გამოცხობამდე 10 წთ._ ით ადრე ნამცხვარს გადაუსვით ბეზე და აცვეთ სანამ მოყავისფრო არ გახდება.
დაწერე კომენტარი პირველმა