Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

ცომისთვის:

  •  200 გრ ხაჭო,  1ჩ.კ გამაფხვიერებელი
  • 100 გრ კარაქი, 1 კვერცხის გული
  • 1ს.კ არაჟანი, 1 ჭიქა ფქვილი

გულსართისათვის:

  • 200 გრ ხაჭო, 1 პაკეტი ვანილი
  • 2ს.კ არაჟანი,2 კვერცხის გული
  • 1 ყავის ჭიქა შაქრის ფხვნილი
  • ჭერამი ან ატამი, შაქრის პუდრა

მომზადება:

ცომის მოსამზადებლად ხაჭო ავურიოთ კარაქს, დავუამტოთ კვერცხის გული  გამფხვიერებლით, გაცრილი ფქვილი და მოვზილოთ რბილი ცომი. შევდოთ 0.5-1 საათით მაცივარში დასასვენებლად.

გულსართის მოსამზადებლად ხაჭო ავურიოთ შაქრის ფხვნილთან და ვანილთან ერტდ, დავუმატოთ არაჟანი, კვერცხის გული. ცომი გამოვიღოთ მაცივრიდან, გავაბრტყელოთ და დავჭრათ ოთკუთცედებად, გვერდები ცოტა ავუწიოთ და თასის ფორმა მივცეთ. 1 ჩაის კოვზი გამზადებული გულსართი დავდოთ თითოეულ ოთკუთხედში, ზემოდან დავადოთ ხილის პატარა ნაჭერი. აერღუმელი გავაცხელოთ 200 გრადუსზე, ტაფაზე წავუსვათ ცხიმი, ნამცხვრები დავაწყოთ და გამოვაცხოთ 15-20 წუთის განმავლობაში შევარდისფერებამდე. სუფრასთან მიტანის წინ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.