Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  1 კგ ვაშლი
  • 1.5 კგ შაქარი
  • 2 ჩ.ჭ წყალი

მომზადება:

ვაშლები გადავარჩიოთ, აპტარა ყუნწები დავუტოვოთ, წვრილი ჩხირით აქა0იქ დავჩხვლიტოთ, ჩავყაროთ ჯამში, დავასხათ მდუღარე წყალი და ასე გავაჩეროთ 10-15 წთ.

შაქრითა და წყლით მოვადუღოთ სიროფი, ჩავაყაროთ გაციებული ვაშლი და მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით. მურაბა მზად იქნება, როცა ვაშლი და სიროფი გამჭირვალე. ქარვისებური გახდება.