Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 2/3 ჭიქა შაქარი
  • 1/4 ჭიქა გამდნარი კარაქი
  • 1-1/4 შოკოლადი ფილა ( დატეხილი)
  • 1/4 ჭიქა ცხელი წყალი
  • 4 ც კვერცხი
  • 1 ს.კ ყავა ესპრესო
  • 1ს.კ ვანილის  ექსტრაქტი

მომზადება:

გავაცალკევოთ კვერცხის გულები და ცილები ერთმანეთისაგან.  ავთქვიდოთ კვერცხის ცილები, მივიყვანოთ გათეთრებამდე. ბლენდერში ჩავყაროტ შოკოალადები, დავასხათ ცხელი წყალი, და ავთქვიფოთ.  ჩავაყაროთ შაქარი, კვერცის გულები, გამდნარი კარაქი, ვანილის ექსტრაქტი, ცოტა მარილი., 1ს.კ ყავა ესპრესო და ავთქვიფოთ კარგად. ეს  მასა შევურიოთ ცილიან მასას და ავურიოთ კარგად. მიღებული მასა ჩაასხით საცხობ ფირფიტაში და სედგით აერღუმელში.აცხვეთ 40 წუთის განმავლობაში. როცა გამოცხვება ზევიდან მოაყარეთ შაქრის პუდრა.