Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 120 გრ თაფლი
  • 60 გრ შაქარი
  • 50 გრ მარგარინი
  •  1 ჩ.კ საფუარი
  • 250 გრ ფქვილი
  •  2 ჩ.კ დარიჩინი
  •  50 გრ გარგარის ჩირი
  • 400 გრ მუქი სამარხვო შოკოლადი

მომზადება:

თაფლი და მარგარინი ორთქლზე გავათბოთ, შევურიოთ საფუარი, ფქვილი, წვრილ.ად დაჭრილი ჩირი, ამოვიყვანოთ ცომი და შევდგათ მაცივარში მთელი ღამე. შემდეგ გამოვიღოთ ცომი, ცხიმწასმულ ფორმაში ჩავდოთ  და ვაცხოთ 20 წუთი 150 გრადუსზე, როცა გამოცხვება მოვასხათ შოკოლადის მინანქარი.