Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 1 კგ კარტოფილი
  • 1ს.კ ფქვილი
  • 2 ს.კ მარილი
  • 50 გრ ზეთი

მომზადება:

ამგვარად კარტოფილი კარგად იწვება, არ იშლება და რაც მთავარია, ზეთი ნაკლები უნდა. კარტოფილებს

გავთლით და ოთხად გავჭრით. მერე წყალს გადავავლებთ. ცოტა ხნით სუფთა ჩაის ტილოში გავახვევთ, რომ

გაშრეს. შემდეგ ავიღებთ ჯამს და მასში ჩავალაგებთ. მარილსა და ფქვილს მოვაყრით. ტაფაზე ცოტა ზეთს

დავასხმათ, კარტოფილს დავყრით და თავზე დავახურავთ. შიგადაშიგ მოვურევთ და 15 წუთში მზად იქნება.