Xatia Chichinadze

შემადგენლობა;

  •  50 გრ თევზის სუკი
  • 100 გრ ფქვილი
  • 1 ვერცხი
  • 125 მლ რძე
  • 1 ს.კ ზეთი ან გამდნარი კარაქი
  • ლიმონის წვენი ან ძმარი
  • მარილი

მომზადება:

გარეცხეთ თევზი ცივ წყალში, გააშრეთ, მოასხით ლიმონის წვენი ან ძმარი და გააჩერეთ 30 წუთით.

მოაყარეთ მარილი და გაყავით ულუფებად.

თხელი ცომის მომზადება:

დიდ თასში ჩაყარეთ ფქვილი. ათქვიფეთ კვერცხი და რძე, დაასხით ფქვილს და აურიეთ. დაუმატეთ ზეთი

ან გამდნარი კარაქი და ურიეთ, სანამ არ გასქელდება.

თეზის ულუფები გაახვიეთ ცომში და კარგად შბრაწერთ. მიირთვით კარტოფილის სალათასთან ერთ