Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 250 გრ მაწონი
  • 250 გრ არაჟანი
  • 4 ც კვერცხი
  • 250 გრ შაქარი
  • 500 გრ ფქვილი ( ორ-ჭიქანახევარი)
  • 1 ს.კ კაკაო
  • 1 ც ვანილი
  • 50 გრ შაქრის პუდრა

მომზადება:

კვერცხისა და შაქრისგან გოგლი-მოგლს გავაკეთებთ. მერე ნელ-ნელა დანარჩენ ინგრედიენტებსაც დავუამტებთ. მაწონსა და არაჟანს შევურევთ, კაკაოს დავამატებთ და ვანილს ჩავყრით. კაკაოს ჩამატების მერე კექსი აჭრელდება. გაცხელებულ, ცხიმწასმულ ტაფაზე დავასხამთ და აირღუმელში შევდგამთ. გამოცხობის შემდეგ ზემოდან შაქრის პუდრას მოვაყრით.