Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  2 ჭიქა ფქვილი
  • 3 ც კვერცხი
  • 1.5 ჭიქა შაქარი
  • 1 ჭიქა მაწონი
  • 100 გრ კარაქი
  • 1/2 ჩ.კ  სოდა
  • ქიშმიში
  • ვანილი

მომზადება:

გათქვიფეთ კვერციხ და შაქარი. დაა,ატეთ დარბილებული კარაქი, ვანილი და კარგად აურიეთ. მაწონში გახსენით სოდა, გააჩერეთ რამდნეიმე წუთი, და ჩაამატეთ ათქვეფილ კვერცხს. მცირე ულუფებით მოაყარეთ ფქვილი და ურიეთ. ცომი გააჩერეთ 10-20 წუთი. გამოცხობის წინ შეურიეთ ქიშმიში. ჩაასხით  ცხიმწასმულ ფორმებში და გამოაცხვეთ  აირღუმელში. შეგრილებულ ნამცხვარს მოაფრქვიეთ შაქრის პუდრა და გააფორმეთ მურაბით.