შემადგენლობა:
- 2 ჭიქა ფქვილი
- 3 ც კვერცხი
- 1.5 ჭიქა შაქარი
- 1 ჭიქა მაწონი
- 100 გრ კარაქი
- 1/2 ჩ.კ სოდა
- ქიშმიში
- ვანილი
მომზადება:
გათქვიფეთ კვერციხ და შაქარი. დაა,ატეთ დარბილებული კარაქი, ვანილი და კარგად აურიეთ. მაწონში გახსენით სოდა, გააჩერეთ რამდნეიმე წუთი, და ჩაამატეთ ათქვეფილ კვერცხს. მცირე ულუფებით მოაყარეთ ფქვილი და ურიეთ. ცომი გააჩერეთ 10-20 წუთი. გამოცხობის წინ შეურიეთ ქიშმიში. ჩაასხით ცხიმწასმულ ფორმებში და გამოაცხვეთ აირღუმელში. შეგრილებულ ნამცხვარს მოაფრქვიეთ შაქრის პუდრა და გააფორმეთ მურაბით.
დაწერე კომენტარი პირველმა