Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  2 ფორთოხალი
  •  1 ც ლიმონი
  • 4 სტაფილო
  • 2 კგ შაქრის ფხვნილო
  • 1 ლიტრი წყალი

მომზადება:

ფორთოხალი გარეცხეთ, დაჭერით მოზრდილ ნაჭრებად, სტაფილო გარეცხეთ,გაფცქვენით, დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად. დაჭრილი სტაფილო და ფორთოხალი მოათავსეთ ქვაბში,დაასხით მცირე რაოდენობით წყალი, დადგით ცეცხლზე, ადუღეთ 4 -5 წუთი, გადმოდგით ცეცხლიდან,შეგრლებული ჩაასხით ბლენდერში და  კარგად ათქვიფეთ.  ადუღებულ წყალში გახსენით შაქრის ფხვნილი, გააცივეთ, ჩაამატეთ სტაფილოსა და ფორთოხლის ნაზავი, ჩაწურეთ ლიმონი და კარგად შეურიეთ.