მოამზადეთ ფენოვანი ლობიანი ჩვენი რეცეპტით!
შემადგენლობა:
ცომსთვის:
- 200 გრ წყალი
- 1 ს.კ არაყი
- 1 ს.კ ზეთი
- 1 ს.კ ძმარი
- მაეილი-მწიკვი
- ფქვილი-რამდენსაც შეიზელს
- 250 გრ სამარხვო მარგარინი
გულსართისთვის:
- 300 გრ ლობიო
- 50 გრ ზეთი
- 1 თავი ხახვი
- მარილი,ხმელი ქონდარი, პილპილი-გემოვნებით
მომზადება:
თბილ წყალში ჩავასხათ ძმარი, არაყი, ზეთი, მოვაყაროთ მარილი, ფქვილი და მოვზილოთ საშუალო სიმაგრის ცომი. მიღებული მასა გავყოთ 2 ნაწილად, მარგარინიც გავყოთ 2 ნაწილად. გავაბრტყელოთ ცომის 1 ნაწილი კარგად, მოვახეხოთ მარგარინი და დავახვიოთ რულეტისებურად. ცომისმ ეორე ნაწილსაც მოვახეხთ მარგარინი და გადავახვიოთ. ლობიოს დავასხათ წყალი, მოვხარშოთ,. როცა გამზადდება, გადავწუროთ ჩავზილოთ,შევაზავოთ სუნელებით და მოხრაკული ხახვით. ცომის 1 ნაწილი გავაბრტყელოთ ქურის ტაფის ზომაზე, დავაფინოთ, დავადოთ ლობიოს გული, მეორე ნაწილი გავაბრტყელოთ და დავაფაროთ ზემოდან, შემოვუკეცოთ ლობიანს გვერდებ, ზემოდან დანით დავსეროთ და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად.
დაწერე კომენტარი პირველმა