Xatia Chichinadze

უგემრიელესი სულგუნის კვერები! 

 

შემადგენლობა:

  •  300 გრ სულგუნი  ( შესაძლოა ჩვეულებრივი ძროხის ხორცი)
  • 200 გრ ხაჭო
  • 3 ც კვერცხი
  • 2 ჭიქა პურის ფქვილი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება:

საკმარისად მარილიანი სა მაგარი სულგუნი გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე და მოვზილოთ ცომი ამოვლილი ინგრედიენების გამოყენებით. მაგარ ცომის მასას მივიღებთ, რომლისგანაც გავაკეთებთ პატარა, მოგრძო კვერებს. კვერები ჩავუშვათ ადუღებულ მარილიან წყალში. როცა ისინი წყლის ზედაპირზე ამოტივტივდებიან, გავაჩეროთ კიდევ 3-5 წუთი და ამოვიღოთ ფართო ჭურჭელზე. სუფრასთან მივიტანოთ კარაქთან ერთად.