Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  4 კვერცხი, 2 ჭიქა თბილი წყალი
  • ფქვილი, 1 ყავის ჭიქა ზეთი
  • 1ჩ.კ ლიმნის მჟავა, 3 პაკეტივანილი

გულსართისათვის:

  • 0.5 ლ ზეთი, ფქვილი, 1 პაკეტი ვანილი
  • 1.5 ჭიქა შაქრის ფხვნილი

მომზადება:

ცომისთვის საჭირო ინგრედიენტები ავრუიოთ ერთმანეთს, იმდენი ფქვილი დავამატოთ რომ

ცომი ხელეზე არ გვეკრობოდეს და გავყოთ 8 ნაწილად. მარგარინი დავჭრათ, ავურიოთ 2 ჭიქა

ფქვილი და გავყოთ 8 პატარა გუნდად. შემდეგ გავაბრტეყელოთ ცომის გუნდები და თითოეულზე

თანაბრად წავუსვათ მარგარინის გუნდები. ისევ გადავახვიოთ და 3 საათით დავასვენოთ. შემდეგ

გავაბრტყელოთ, კვლავ დავკეცოთ და 2 საათით შევდოთ

მაცივარში. 3 ჯერ გავიმეოროთ. ბოლოს ცომი გავაბრტყელოთ,ზედ გულსართი

მოვათავსოთ, დავკეცოთ, დავჭრათ, ზემოდან კვერცხი წავუსვათ და გამოვაცხოთ. გულსართის

გასამზადებლად საჭიროა  ზეთს ავურიოთ შაქრის ფხვნილი, ვანილი და იმდენი ფქვილი,

რომ მივიღოთ არაჟნის სისქის მასა.