Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 3/4 ჭიქა გამდნარი კარაქი
  • 1/4 ჭიქა კრემისებური ყველი
  • 1-1/4 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჭიქა შვრია
  • 1/2 ჭიქა ყავისფერი შაქარი
  • 1/4 ს.კ მარილი
  • 1 ს.კ ვანილის ექსტრაქტი
  • ფორთოხლის ცედრა
  • ფორთოხლის წვენი
  • მოცვის ჯემი

მომზადება:

კარაქი, ყველი და ყავისფერი შაქარი ავთქვიფოთ ერთად, დავამატოთ ფქვილი შვრია, ვანილის ექსტრაქტი,

მარილი, ცედრა და კარგად ავთქვფიოთ. მიღბული მასის ნახევარი მოვათავსოთ საცხობ ფირფიტაზე და შევდოთ

ღუმელში  15 წთ . შემდეგ გამოვიღოთ, მოცვის ჯემს მოვასხათ ფორთოხლის წვენი, კარგა ავურიოთ და

წავუსვათ. ზემოდან მოვათავსოთ მორჩენილი ცომის მასა და შევდოთ ღუმელში 15-20 წთ.