Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 250 გ ფქვილი
  • 1 პაკეტი მშრალი საფუარი
  • 5 ს.კ ზეითუნის ზეთი
  • მარილი
  • 1 ჩ.კ თავშავა
  • 370 გ დაჭრილი პამიდორი
  • 100 გ მოხარშული და დაჭრილი შაშხი
  • 250 გ უმარილო სულგუნი
  • რეჰანი გემოვნებით
  • ფქვილი სამუშაოდ
  • პერგამენტი

მომზადება:

  1. ფქვილის,საფუვრისა, 3ს.კ ზეითუნის ზეთის, 1 მწიკვი მარილისა და 70 მლ ნელთბილი წყლისგან მოზილეთ ერთვაროვანი ცომი. დააფარეთ და დადგით თბილ ადგილას 30 წთ.
  2. შეურიეთ ერთმანეთს 2ს.კ ზეითუნის ზეთი, თავშავა, პამიდორი, ადუღეთ შესქელებამდე და თან ურიეთ.
  3. შაშხი დაჭერით გრძელ ზოლებად, სულგუნი კი- კუბიკებად. რეჰანი გარეცხეთ და გრძლად დაჭერით. ეს ყველაფერი შეურიეთ პამიდვრიან მასას.
  4. გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი. საფუვრიანი ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გადაზილეთ და 8ნაწილად გაყავით. სამუშაო ზედაპირს მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი და ცომის ნაჭრებს ოლადების ფორმა მიეცით. კიდეები ოდნავ აამაღლეთ და წასუვით ზეითუნის ზეთი. ცომზე გაანაწილეთ პამიდვრიანი მადა და აცხვეთ 12-15 წთ.