Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  500 გრ მაკარონი
  • 1 კგ კალმარი
  • 100 გრ ტომატის სოუსი
  • 4 კბილი ნიორი
  • 1/2 ჭიქა თეთრი ღვინო
  •  2 ს.კ დაჭრილი ოხრახუში
  • 2 ს.კ ზეთი
  • მარილი,შავი პილპილი, წითელი წიწაკა-გემოვნებით

მომზადება:

მაკარონი მოვხარშოთ. ტაფაზე ჩავასხათ ზეთი, მოვათავსოთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, წითელი წიწაკა

და ღვინო, კარგად ვურიოთ,  დავამატოთ პამიდვრის სოუსი და ვადუღოთ  წთ. შემდეგ დავამატოთ კალმარები,

კიდევ ვადუღოთ წთ. ბოლოს მოხარშულ მაკარონს დავამატოთ ეს მასა, დავამატოთ აგრეთვე, პილპილი,

მარილი და ოხრახუში, კარგად ავურიოთ.