შემადგენლობა:
- 1 ½ ჭიქა რძე,
- 6 კვერცხი,
- 3 ს.კ შაქარი,
- 1 ს.კ ფქვილი,
- 1 ლიმონი,
- 2 ს.კ შაქრის პუდრა,
- მარილი .
მომზადება:
გაზქურა გააცხელეთ 190◦С.
1. რძე აადუღეთ.
2. გააცალკევეთ ცილა და კვერცის გული .
3. ღრმა ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხის გული და შაქარი მიქსერში .შემდეგ დაამატეთ ნაწილი ცხელი რძის და ფქვილი და ათქვიფეთ კიდევ ცოტა ხანი. შემდეგ შეურიეთ დანარჩენი რძე და ათქვიფეთ კიდევ 5 წუთი. ამ მასას დაამატეთ ლიმონის კანის ნაფხეკი, და დადგით ჯამი ცეცხლზე
4.აცხელეთ და ურიეთ გაუჩერებლივ სანამ მასა არ გასქელდება .
5. ცილა ჩაასხით ღრმა ჭურჭელში და დაიწყეთ ათქეფვა მიქსერით,დაამატეთ შაქრის ფუდრა, და ½ ჩ.კ ლიმონის წვენი და გააგრძელეთ ათქეფვა. შეურიეთ კიდევ ერთი ჩ.კ ლიმონის წვენი და თქვიფეთ მანამ მასა არ გამაგრდება
- სწრაფად შეურიეთ მომზადებული კვერცხის გული, ჩაასხით მასა ფორმებში და ჩადეთ გაზქურაში 15 – 20 წთ.
დაწერე კომენტარი პირველმა