Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 2 შეკვრა დარბილებული კარაქი
  • 2-1/4 ჭიქა ფქვილი
  • 3/4 ჭიქა კაკაო
  • 1 ს.კ სოდა
  • 1 ს.კ მარილი
  • 1/2 ჭიქა რძე
  • 1/2 ჭიქა არაჟანი
  • 1-1/2 ჭიქა შაქარი
  • 4 ც კვერცხი
  • 1 ს.კ ვანილი
  • 2 ფილა შოკოლადი
  • 1/2 ჭიქა ნაღები
  • 2 ს.კ გამდნარი კარაქი

მომზადება:

ფქვილი,კაკაო ,სოდა და მარილი ავურიოთ ერთმანეთში. დავუმატოთ რძე და არაჟანი და ავთქვიფოთ.

ცალკე ავთქვიფოთ კარაქი,შაქარი,კვერცხი,ვანილი და ეს ნაზავი დავუმატოთ რძიან მასას.

მიღებული მასა მოვთავსოთ ცხიმიან კექსის საცხობ ფორმაში. შევდოთ ღუმელში 325 გრადუსზე

55 წთ. როცა გამოცხვება მოვასხათ შოკოლადის მინანქარი: ნაღებს დავუმატოთ კარაქი,ავადუღოთ,

დავუმატოთ შოკოლადი, და კარგად ვურიოთ,სანამ შოკოლადი არ გადნება.