Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 200 გრ კალმახი
  • 50 გრ ზეთი
  • 1 ც კვერცხი
  • 3 გრმ არილი
  •  შავი  პილპილი-გემოვნებით
  • 10 გრ ტომატი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 2 გრ ტარხუნა
  • 1 ჩ.კ ფქვილი
  •  მუსკატი კაკალი-მწიკვით

მომზადება:

კალმახი გავასუფთAვოთ, კარგად გავრეცხოთ, გავამშრალოთ  და ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანაქანაში. დავუამტოთ კვერცხი, დაფქვილი მუსკატის კაკალი, მარილი, ნიორი, პილპილი და კარგად გადავურიოთ, მიღებული ფარშით გავაკეთოთ კატლეტები და შევწვათ ცხიმში. გარნირის მოსამზადებლად,ხახვი დავჭრათ წვრილად, მოვხრაკოთ ცოტაოდენ ცხიმშო, დავუმატოთ ტომატი და წინასწარ მოხლილი ფქვილი, რომელიც ყავისფერი შეფერილობის უნდა იყოს. დავტოვოთ ნელ ცეცხლზე 2-3 წუთის განამვლობაში. შემწვარ კალმახის კატლეტებს მოვასათ გამზადებული გარნირი და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ტარხუნა