Xatia Chichinadze

გთავაზობთ ძალიან გემრიელ თხილის ნამცხვარს!

შემადგენლობა:

  •  150 გ კარაქი
  • 200 გ შაქარი
  •  4 კვერცხი
  • 50 გ სახამებელი
  •  100 გ ფქვილი
  •  3 /4 პაკეტი ცომის საფხვიერებელი
  •  მარილი
  •  300 გ დაფქული თხილი
  •  100 გ ნახევრად მწარე შოკოლადი
  • 200 გ თეთრი შოკოლადი
  •  ცხიმი და დაფხვნილი ორცხობილა ფორმისთვის

მომზადება:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 175 გრაუსამდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა.
  2. კარაქი,შაქარი და კვერცხი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. შეურიეთ სახამებელი, ფქვილი, ცომის საფხვიერებელი , 1 მწიკვი მარილი , თხილი  და კარგად მოურიეთ. შოკოლადი დაჭერით პატარა ნაჭრებად და შეურიეთ ცომს.
  3. ცომი ჩაასხით ფორმაში და აცხვეთ 1 სთ. კარგად გააცივეთ , გაახვიეთ ფოლგაში და შედგით მაცივარში 2 -3 დღით.
  4.  თეთრი შოკოლადი გაადნეთ ორთქლზე და გადაუსვით ნამცხვარს. თხილის ნამცხვარი მინიმუმ 2 დღე უნდა გააჩეროთ, ასე უფრო გემრიელი იქნება.