Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  4 ხეკის ფილე
  • 1/2 ლმონის წვენი
  • 8 ნაჭერი ბეკონი
  • 750 გრ პრასი
  • 2 პატარა ნაჭერი კარაქი
  • 1-2 ს.კ პურის ფქვილი
  • 100 გრ ნაღები
  • მდოგვი
  • მარილი,პილპილი

მომზადება:

ხეკის ფილე გარეცხეთ ცივ წყალში, შეაშრეთ, მოასხით ლიმონის წვენი და გააჩერეთ  15 წთ. შემდეგ შეაზავეთ

მარილით. ფილეს თხლად წაუსვით მდოგვი, თითოეულ რულეტს შიგნით ჩაუდეთ ლორის ორი ნაჭერი.

პრასი გარეცხეთ და დაჭერით 2 ს-იან ნაჭრებად.

ჰერმეტულ ქვაბში გაადნეთ კარაქი, დაამატეთ პრასი, შეაზავეთ მარილით, პილპილით, დაუამტეთ 125

მლ წყალი და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე. თევზის რულეტი ზევიდან დააწყვეთ პრასს და დაახურეთ სახურავი.

დაახლოებით 8 წუთში მზად იქნება . სუფრაზე მიტანამდე შეასქელეთ პრასით, ფქვილით და ნაღებით.

ხეკის ფილე მიიტანეთ ოხრახუშით,კარტოფილითან და პომიდვრის სალათასთან ერთად.