Xatia Chichinadze

უგემრიელესი დესერტის რეცეპტი ! 

შემადგენლობა:

  • 450 გ გაყინული ფენოვანი ცომი
  • 6 ს.კ ქიშმიში
  • 2-3 ს.კ რომის , ვაშლი წვენი ან წყალი
  • 800 გ ვაშლი
  • 1 ლიმონი
  • 6 ს.კ შაქარი
  • 1/2 ჩ.კ დარიჩინი
  • 6 ს.კ დაჭრილი ნიგოზი
  • 6 ს.კ არაჟანი
  • 1-2 კვერცხის გული
  • შაქრის პუდრა მოსაყრელად
  • ცოტაოდენი ფქვილი
  • პერგამენტი

მომზადება : 

  1. ფენოვანი ცომი გააალღვეთ და ფქვილმოყრილ ჩაის ტილოზე ძალიან თხლად გააბრტყელეთ ისე, რომ მართკუთხედის ფორმა მიიღოს.
  2. ჩაალბეთ ქიშმიში რომში. ვაშლები გაჭერით ოთხად, გათალეთ, ამოაჭერით გული და დაჭერით თხელ ნაჭრებად.გახეხეთ ლიმონის კანი და გაწურეთ წვენი შეურიეთ ერთმანეთს ვაშლი, ლიმონის ცედრა, 3ს.კ. ლიმონის წვენი , შაქარი, დარიჩინი, ქიშმიში და ნიგოზი. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი.
  3. ცომს შუაში წასუვით არაჟანი, ხოლო კიდეებზეკვერცხის გული. არაჟანზე გაანაწილეთ ვაშლიანი მასა, ცომის კიდეები  გადაკეცეთ და ცომი სიგრძეზე გადაახვიეთ.
  4. შტრუდელი მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე ისე, რომ ნაწიბური ქვემოთ  აღმოჩნდეს. გადაუსვით კვერცხის გული, შედგით ღუმელში და აცხვეთ 1 სთ. გააგრილეთ და მოაყარეთ შაქრის პუდრა. მიირთვით ვანილის სოუსთან ერთად.