Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 1 ს.კ თაფლი
  • 1 ს. კგატარებული ნიგოზი
  • 40 გრ ნაღები კარაქი
  • 1 ც კვერცხი
  • 75 მლ უცხიმო ხაჭო
  • 1/2 ვაშლის წვენი
  • გამაფხვიერებელი-დანის წვერით

მომზადება:

ნაღების კარაქი და თაფლი ერთადმანეთში კარგად ავთქვიფოთ. კვერცხის გული და ცილა ერთმანეთისგან

გავაცელკევოთ. კვერცხის გული და ხაჭო კარგად ავურიოთ და დავუმატოთ თაფლისა და კარაქის ნარევს.

ერთმანეთში კარგად ავურიოთ ფქვილი, ნიგოზი და გამაფხვიერბელი და შევურიოთ მიღებულ მასას.

დავუმატოთ იმენი ვაშლის წვენი, რომ მივიღოთ საშუალო სისქის ცომი. ვაშლი გავრეცოთ,გავფცქვნათ,

მოვაშოროთ კურკები და გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე. გახეხილი ვაშლიც შევურიოთ ცომს. კვერცხის ცილა კარგად

ავთქვიფოთ და დავუმატოთ ცომს. მიღებული მასა გაცხელებულ ვაფლის ფორმებში უნდა გამოვაცხოთ.