Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 3/4 ჭიქა გამდნარი კარაქი
  • 3 ც კვერცხი
  • 2  1/2 ჭიქა ფქვილი
  • 1/2 ს.კ გამაფხვიერებელი
  • 1/2 ს.კ მარილი
  • 1 3/4 ჭიქა შაქარი
  • 1  1/2 ს.კ ვანილი ექსტრაქტი
  • 1/4 ჭიქა კრემი
  • 1 ჭიქა რძე

მომზადება:

საცხობ ფირფიას წავსვათ ხოტა კარაქი და დავაფაროთ პერგამენტი. ჯამსი ჩავდოთ გამდნარი კარაქი და შაქარი, ავურიოთ კარგად.  შევურიოთ კვერცხი და ავთქვფიოთ კარგად,  შევურიოთ ვანილის ექსტრაქტი, კრემი და რძე , ავურიოთ კარგად.   ბოლოს შევურიოთ ფქვილი,მარილი და გამაფხვიერებელი, ავთქვიოთ კარგად.  მიღებული მასა ცავასხათ საცხობ ფირფიტაში ვდა ვაცხოთ დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში.  სურვილისამებსრ თავზე მოვასხათ შოკოლადის მინანქარი.