Xatia Chichinadze

განსხვავებული დესერტის რეცეპტი! 

შემადგენლობა:

  •  1 კგ გარგარი
  • 150 გრ შაქარი
  • 1 ლიმონის ცედრა
  • 3 ს.კ ლიმონის წვენი
  • 6 ს.კ შნაპსი
  • 2 პაკეტი ვანილი
  • 6 კვერცხის გული
  • 1 პაკეტი ჟელატინის ფხვნილი
  • 500 მლ ორმაგი ნაღები

მომზადება:

გარეცხეთ და დაჭერით გარგარი. მოამზადეთ თავდახურულ ქვაბში 10-15 წუთის განამვლობაში, ცოტა

წყალში 100 გრ შაქართან, ლიმონის ცედრასთან და ლიმონის წვენთან ერთად. დაუამტეთ გაგრის შნაპსი

და გაწურეთ. სიროფი გადაინახეთ. მოათავსეთ გარგარი პატარა თასებში და შედგით მაცივარში. ვანილი

ათქვიფეთ 3 ს.კ გარგარის სიროფთან, კვერცხის გულებთან და დარჩენილ შაქართან ერთად. თქვიფეთ

მიქსტურა მანამ,სანამ არ შესქელდება.ათქვიფეთ ჟელატინი 3 ს.კ ცივ წყალთან ერთად და გააჩერეთ 10 წუთი,

რომ კარგად დარბილდეს. როცა ჟელატინი დარბილდება, გააცხელეთ გარგარის სიროფთან ერთად და

თანდათან დაუამტეთ კვერცხის მიქსტურას.

ათქვიფეთ ორმაგი ნაღები, სანამ არ გახდება ჰაეროვანი და ფაფუკი. როგორც კი კრემი დაიწყებს შესქელებას,

დაუმატეთ ნაღები. შედგით მაცივარში გასაცივებლად.