შემადგენლობა: 1 ხაჭაპური ცომისთვის:
- 100 გრ ფქვილი
- 50 გრ წყალი
- 2 გრ საფუარი
ყველის სატენისთვის:
- 75 გრ ყველი
- 1-2 ც კვერცხი
- 20 გრ კარაქი
მომზადება:
მოვზილოთ საფუვრიანი ცომი.სანამ ცომი კარგად გაფუვდება, მოვამზადოთ ყველის გულსართი. ამისთვის ავიღოთ ყველი, დავჭყლიტოთ ხელით, ავურიოთ კვერცხი. მოვჭრათ ცომი, დაახლოებით 200 გრ, გავაბრტყელოთ 2-3 სმ სისქამდე, მივცეთ ოდნავ მოგრძო ფორმა, დავდოთ ყველის გულსართი ისე, რომ ირგვლივ სამი სმ ცარიელი დარჩეს. შემდეგ გადავაფაროთ ნაპირები ყველის გულსართს და ასეთნაირად მომზადებული დავდოთ თუნუქის ფურცელზე. ნაპირებზე წავუსვათ კვერცხი და შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობად. როდესაც შეწითლდება, ხაჭაპურის შუაგულში ჩავახალოთ მთლიანი კვერცხი და კიდევ გავაჩეროთ ღუმელში 2-3 წთ. შემდეგ დავადოთ კარაქის ნაჭერი და ასე ცხელ-ცხელი მივიტანოთ სუფრაზე.
დაწერე კომენტარი პირველმა