Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  1 ქილა ანანასი
  • 1 ჭიქა ფქვილი
  • 2 ჭიქა ზეთი
  • 50 გრ შოკოლადი
  • მინერალური წყალი ” ბორჯომი”

მომზადება:

ფქვილს მცირე ულუფებით დაამატთ ბორჯომი და ათქვიფეთ. მოამზადეთ არაჟანზე თხელი ცომი.

ანანასის თხელი ნაჭრები ამოავლლეთ ფქვილში, შემდეგ ცომში, მოათავსეთ მდუღარე ზეთში და დაბრაწეთ. ამოიღეთ და დააწყვეთ ქაღალდის ხელსახოცზე,დატოვეთ რამდენიმე წუთი.

გასაფორმებლად გამოიყენეთ ცხელი შოკოლადი.

შოკოლადს დაამატეთ რამდენიმე წვეთი ზეთი, გაადნეთ და წაუსვით ჯკულინარიული ფუნჯით. დესერტი შეგიძლიათ მოამზადოთ ვაშლით, მსხლით ან შავი ქლიავით.