მოამზადეთ მარტივად ალუბლის ნამცხვარი!
შემადგენლობა:
- 800 გ მწიფე ალუბალი, 5 კვერცხი
- 250 გ დარბილებული კარაქი
- 250 გ შაქარი, 250 გ ფქვილი
- 1 ჩ.კ ცომის საფხვიერებელი
- მარილი
- 2-3 ალუბლის ნაყენი სულვილისამებრ
- მსხვილად დაფხვნილი შაქარი მოსაყრელად
- პერგამენტი
მომზადება:
- გარეცხეთ ალუბალი და გამოაცალეთ კურკა.
- კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ, ცილა შეინახეთ, კვერცხის გული, კარაქი და შაქარი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასისი მიღებამდე. დაუმატეთ ფქვილი ,ცომის საფხვიერებელი, 1 მწიკვი მარილი და ალუბლის ნაყენი.
- გააცხელეთ რუმელი 200 გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტაზე დაფინეთ პერგამენტი.
- ცომს დაუმატეთ ალუბალი. ცილა ათქვიფეთ გამაგრებამდე და კარგად შეურიეტ ცომს. ცომი გაანაწილეთ საცხობ ფირფიტაზე, მოაყარეთ მსხვილად დაფხვნილი შაქარი და აცხვეთ ღუმელში 25 წთ.
დაწერე კომენტარი პირველმა