Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • პურის ფქვილი 700გრ.
  • შაქარი 2 ჭიქა
  • კვერცხი 3ც.
  • კარაქი 200გრ.
  •  არაჟანი 200გრ.
  •  ნუში 100გრ.
  • ნიგოზი 150გრ.
  • ილი 1/2 ჩ/კ.

მომზადება:

კარაქი გავადნოთ დაბალ ტემპერატურაზე და ცოტა გავაცივოთ. ნიგოზი მოვხალოთ და გავაცალოთ კანი ხელით. შემდეგ დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად, ასევე დავჭრათ ნუშიც. ჯამში ავთქვიფოთ კვერცხი შაქართან ერთად. ცოტ–ცოტა შევურიოთ ფქვილი, დავამატოთ კარაქი, არაჟანი და ილი. ცომი ვზილოთ 10 წუთი. შემდეგ ცომს დავამატოთ ნუში, ნიგოზი და კარგად მოვზილოთ. ცომი გავაბრტყელოთ და ამოვჭრათ მრგვალად (ჭიქით ან რაიმე სხვით). მოვათავსოთ ცხიმწასმულ ფორმაზე და გამოვაცხოთ გცხელებულ აირღუმელში 180 °С ტემპერატურაზე, მოვარდისფრო ფერის მიღებამდე დაახლოვებით 20 წუთი