Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 2 ც კვერცხი
  •  1 ჭიქა შაქარი
  • 120 გრ მარგარინი
  • 100 მლ ცხელი რძე
  • ფქვილი
  • 1ჩ,კ სოდა

კრემისთვის:

  • 400 მლ არაჟანი
  • 1 ჭიქა შაქრის პუდრა
  • ქოქოსის ნაფხვენები

მომზადება:

კვერცხი ავთქვიფოთ შქართან ერთად. დავამატოთ რძეში გახსნილი სოდა, დავასხათ გამდნარი მარგარინი და დავამატოთ იმდენი ფქვილი, რომ მივიღოთ რბილი ცომი. ცომი ადვილად უნდა ბრტყელდებოდეს. დავყოთ 5-6 ნაწილად, გავაბრტყელოთ და სათითაოდ გამოვაცხოთ ცხიმწასმულ, ფქვილმოყრილ თუნუქის ფურცელზე. კრემის მოსამზდებლად ავთქვიფოთ ცივი არაჟანი შაქრის პუდრასთანნ ერთად. თითოეულ ფენას წავუსვათ კრემი, მოვაყაროთ ქოქოსი და დავადოთ ერთმანეთს. ტორტის გვერდებიცა და ზედაპირიც დავფაროთ  ქოქოსის ნაფხვენებით. ზევიდან შეგიძლიათ გააფორმოთ რაფაელოებით