Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  200 გრ კარაქი
  • 2 ჭიქა შაქრის ფხვნილი
  • 6 კვერცხი
  • 3 ს.კ მაწონი
  • 2.5 წიქა ფქვილი
  • 0.5 ჩ.კ სოდა
  • ვანილი
  • 1 ქილა მოხარშული შესქელებული რძე
  • 50-80 გრ კარაქი
  • 100 გრ ქოქოსის ფანტელები
  • 10 გრ ნუში

 

მომზადება:

ცომი:

დარბილებული კარაქი და შაქრის ფხვნილი კარგად შეაზილეთ ერთმანეთს ხელით, ჩაამატეთ თითო-თითო კვერცხი, წინასარ გახსენით მაწონში სოდა და დაუმატეთ მიღებულ მასას, შააზილეთ ფქვილი, რომ მიიღოთ საშუალო სისქის ცომი,. მოათავსეთ ცხიმწასმულ ღუმელის ტაფაზე და გამოაცხვეთ საშუალო ტემპერატურაზე.

გამომცხვარი ბისკვიტი დაჭერით მრგვარი ფორმის ნაჭრებად თქვენთქვის სასურველ ზომაზე. რაც უფრო პატარაა ნაწღები, მით ეფექტურია ნამცხვარი ვიზუალურად და მოსახერხებელია საჭმელად. აიღეთ ერთი ნაჭერი, წაუსვით კრემი, დაადეთ ნუში, დააფარეთ მეორე ნაჭერი, გარშემო წაუსვით კრემის თხელი ფენა და ამოავლეთ ქოქოსის ფხვნილში.

ბისკვიტის დაღჩენილი ჩამონაჭრები დაფშხვენით მსხვილად, შეურიეთ 1 ს.კ კრემი, გააკეთეთ პატარა ზომის გუნდები და ამოავეთ ქოქოსის ფხვნილში.

კრემი: 

1 ქილა მოხარშულ შესქელებულ რძეს დაამატეთ 50-802 გრ კარაქი და ათქვიფეთ. ნუშს კანის გასაცლელად დაასხით მდუღარე წყალი, გაჩერეთ რამდენიმე წუთი, გადაწურეთ და გაფცქვენით.