Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 2-1/4 ჭიქა ფქვილი
  • 1/3 ჭიქა შაქარი
  • 1/2 ს.კ გამაფხივერებელი
  • 1/4 ს.კ სოდა
  • 1/2 ს.კ მარილი
  • 8 ს.კ გამდნარი კარაქი
  • 1/2 ჭიქა ნაღები
  • 1/2 ს.კ ვანილის ექსტრაქტი
  • 1 ლიმონის ცედრა
  • 3/4 ჭიქა მოცვის ჩირი
  • 1 კვერცხი

მომზადება:

ფქვილი,შაქარი, გამაფხვიერებელი და მარილი კარგად ავურიოთ ერთმანეთში. დავამატოთ კარაქი, ნაღები,

კვერცხი, ვანილის ექსტრაქტი, ლიმონის ცედრა და ბოლოს მოცვის ჩირი, კარგად ავურიოთ. მიღებული

მასა გადმოვიტანოთ ფქვილიან ზედავპირზე, დავამუშავოთ, გავაბრტყელოთ, გამოვჭრათ სასურველი ფორმები,

დავდოთ პერგამენტიან საცხობ ფირფიტაზე და შედოთ ღუმელში 400 გრადუსზე 18 წთ