Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  2 ჭიქა შაქარი
  • 3 ც კვერცხი
  • 1 ჭიქა ზეთი
  • 2 ჭიქა დაჭრილი მსხალი
  • 1 ჭიქა ნიგოზი
  • 2 ჩ.კ ვანილის ექსტრაქტი
  • 3 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჩ.კ სოდა, მარილი,დარიჩინი
  • 1/2 ს.კ მუსკატი

მომზადება:

გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსამდე(350F). ორ 20×10სმ ზომის ოთხკუთხედ ფორმას მოაცხეთ ცოტაოდენი ცხიმი.

დიდი ზომის თასში ერთმანეთს კარგად შეურიეთ ზეთი, შაქარი და კვერცხი. ჩაუმატეთ გათლილი, გულამოცლილი და თხლად დაჭრილი მსხალი, დაქუცმაცებული ნიგოზი და ვანილის ექსტრაქტი. მეორე თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, სოდა, საცხობი ფხვნილი, მარილი, დაფქული დარიჩინი და მუსკატის კაკალი. შემდეგ ეს მშრალი მასა გადაიტანეთ პირველ თასში და კარგად შეურიეთ. მიღებული ცომი გადაანაწილეთ ფორმებში.

აცხვეთ კექსი გახურებულ ღუმელში 1 საათის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ 10 წუთით დატოვეთ ფორმაში. შემდეგ გადმოიღეთ ცხაურზე ბოლომდე გასაცივებლად.