Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

ცომისთვის:

  • 400 გრ ფქვილი
  • 250 გრმ არგარინი
  • ნახევარი ჭიქა შაქარი
  • 1 ც კვერცხი
  • 1 ჩ.კ დარიჩინი
  • 1 ჩ.კ კარდამონი
  • 1 ჩ.კ გამაფხვიერებელი

გულსართისთვის: 

  • 1 კგ ვაშლი
  • ნახევარი ჭიქა შაქარი
  • 100 გრ ქიშმიში
  • 50 გრნ იგოზი
  • 1 ს.კ კონიაკი
  • 3-4 ს.კ ჟოლოს მურაბა

მომზადება:

შაქარი და მარგარინი კარგად ავთქვიფოთ,დვუმატოთ კვერცხ, დარიჩინი, კარდამონი, გამაფხვიერებელი, ფქვილი და ყველაფერი კარგად ავურიოთ.

ვაშლი გავფცქვნაათ, ამოვაჭრათ გულები, დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, მოვაყაროთ შაქარი. ცხიმიან ქურის ტაფაზე მოვათავსოთ ცომისნ ახევარი, დავაყაროთ დაშაქრული ვაშლი და ზემოდან მოვასხათ დარჩენილი ცომის ნახევარი. გადავუსვათ ნამცხვარს კვერცხის გული და გამოვაცხოთ ღუმელში საშუალო ცეცხლზე 30-35 წუთი.