Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 3 ს.კ ესპრესოს ფხვნილი
  • 1/3 ჭიქა ზეთი
  • 2 ც კვერცხი
  • 1 ჭიქა თბილი წყალი
  • 1-1/2 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 2 ს.კ კაკაოს ფხვნილი
  • 1/4 ს.კ გამაფხვიერებელი
  •  1/2 ს.კ სოდა
  • 1 ს.კ ვანილის ექსტრაქტი
  • 3 ს.კ რძე

მომზადება:

ფქვილი, კაკაო,მარილი,სოდა და გამაფხვიერებელი ავურიოთ ერთმანეთში.  ცალკე თბილ წყალში გავხსნათ

ესპრესო. კვერცხი ,შაქარი,ზეთი ,რძე და ვანილი ავთქვფიოთ ერთად, ნელ-ნელა შევურიოთ ესპრესო.

ბოლოს კი დავამატოთ ფქვილიანი მასა და კარგად ავთქვფიოთ. მიღებული მასა კოვზით მოვათავსოთ საცხობ

ფირფიტებში და შევდოთ ღუმელში 350 გრადუსზე 20 წუთის განმავლობაში. როდესაც გამოცხვება,

სურვილისამებრ გავაფორმოთ კრემით და შოკოლადით