Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 230 გ ფქვილი
  • 2 ს.კ სახამებელი
  • 125 გ ცივი კარაქი
  • 75 გ შაქარი

ხაჭოიანი შიგთავსისთვის:

  • 3 კვერცხი
  • 500 გ უცხიმო ხაჭო
  • 125 გ შაქარი
  • 2 პაკეტი შაქარინი ვანილი
  • 1 პაკეტი ვანი;ოს პუდინგის ფხვნილი
  • ½ ლიმონის ცედრა და წვენი
  • 65 მლ ზეთი, 3/8 ლ რძე

მომზადება:

  1. ცომისთვის საჭირო ინგრედიენტები სწრაფად მოზილეთ და გააბრტყელეთ. მოათავსეთ ცომი ფორმაში და გაუკეთეთ ფორმის სიმაღლის გვერდები. დადგით გრილ ადგილას 30 წთ.
  2. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილა დადგით გლირ ადგილას. კვერცხის გული, ხაჭო , შაქარი(2 ს.კ გადაინახეთ), შაქრიანი ვანილი, პუდინგის ფხვნილი, ლიმონის ცდრა და წვენი ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მირაბამდე. ნელ-ნელა დაუმატეთ ზეთი და რძე.
  3. ხაჭოიაანი მასა თანაბრად გაანაწილეთ ცომზე. აცხვეთ 1 სთ. ხის წკირზე შეამოწმეთ, გამოცხვა თუ არა.
  4. კვერცხის ცილა და 2 ს.კ შაქარი ათქვიფეთ გამაგრებამდე. გამოცხობამდე 10 წთ._ ით ადრე ნამცხვარს გადაუსვით ბეზე და აცვეთ სანამ მოყავისფრო არ გახდება.