Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  500 გრ ფქვილი
  • 25 გრ საფუარი
  • 100 გრ წყალი
  • 100 გრ თბილი რძე
  • 3 ს.კ ზეითუნის ზეთი
  • მარილი-მწიკვი

მომზადება:

საფუარი გავხსნათ თბილ რძეში და გავაჩეროთ რამდენიმე წუთი. ჯამში ჩავყაროთ

ფქვილი, მოვაყაროთ მარილი, დავასხათ ზეთი, საფუვრიანი რძე და მოვზილოთ ელასტიური

ცომი, შევფუთოთ და დავდოთ სითბოში. გაფუებული ცომისგან გავაკეთოთ სხვადასხვა ფორმის

ფუნთუშები. დავალაგოთ ზეთიან და ფქვილიან ქურის ტაფაზე 200 გრადუსზე 15 წთ და

მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.