Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 450 გ გაყინული ფენოვნაი ცომი
  • 600 გ ორაგულის ფილე
  • მარილი,პილპილი
  • 1 თავი ხახვი, 1ს.კ აკრაქი
  • 300 გ ქვრილად დაჭრილი ისპანახი
  • 100 გ არაჟანი
  • ჯავზი გემოვნებით
  • ცხიმი ფორმისთვის
  • კვერცხის გული

მომზადება:

  1. გაალღვეთ ფენოვანი ცომი. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე.ფორმას წაუსვით ცხიმი და შიგნით ზომაზე გაბრტყელებული ფენოვანი ცომი ჩააფინეთ.ცომის ნაწილი შეინახეთ ღვზელის ზედა ფენისათვის.
  2. თხლად დაჭერით ორაგული, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. გაფცქვენით ხახვი, წვრილად დაჭერით ა კარაქში მოშუშეთ.ისპანახს შეურიეთ არაჟანი და ჯავზი.ცომზე მონაცვლლეობით გაანაწილეთ ორაგულისა და ისპანახის ფენები.
  3. ზემოდან დადეთ დარჩენილი ფენოვანი ცომი და გვერდები კარგად შემოუკეცეთ.გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული და აცხვეთ 35 წთ.