შემადგენლობა:
ცომისთვის:
- 1 ჭიქა ფქვილი, 90 გრ კარაქი
- 2.5 ს.კ შაქრის ფხვნილი
- 1 კვერცხის გული, 3ს.კ არაჟანი
გულსართისათვის:
- 3 ფორთიხაკუ, 1.5 ს.კ ჟელატინი
- 4 ს.კ შაქრის ფხვნილი
კრემისთვის:
- 200 გრ შავი შოკოლადი
- 30 მლ ნაღები, 1 კვერცხის ცილა
მომზადება:
ცომის მოსამზადებლად ფქვილი გავცრათ, კარაქი წვრილად დავჭღათ, ავურიოთ ფქვილს, დავუამტოთ კვერცხის გული,არაჟანი და შაქრის ფხვნილი. ცომი მოვზილოთ და 30 წუთით შევდოთ მაცივარში. აერღუმელი გავაცხელოთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე, ტაფას ცხიმი წავუსვათ, ზედ ცომი გავფინოთ, გვერდევი ავწიოთ და გამოვაცხოთ 25 წუთი. გამოვიღოთ და გავაციოთ. ჟელატინი დავალბოთ 50-70 მლ წყალში, გავაჩეროთ 20-30 წუთი რომ დაჯირჯვლდეს, შემდეგ დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და გავხსნათ, ერთი ფორთოხლის ქერქი გავხეხოთ, დანარჩენი ფორთოხლებიდან წვენი გამოვწუროთ, დავუამტთ შაქრის ფხვნილი და ვხარშოთ ვიდრე შაქრის ფხვნილი კარგად გადნება. ფორთოხლის ქერქს დავუმატოთ ჟელატინი, წვენი და გავაციოთ. კრემის მოსამზადებლად კვერცხის ცილა ავთქვფიოთ აქაფებამდე, წავუსვათ ნამცხვარს, ზემოდან დავასხათ ჟელატინის მასა და 1 საათით შევდოთ მაცივარში. შოკოლადი დავადნოთ , დავუმატოთ ნაღები, მოვასაღ ტორტს და 2-3 საათით კვლავ შევდოთ მაცივარში.
დაწერე კომენტარი პირველმა